Kolačiće rabimo kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo prilikom upotrebe našeg web-mjesta. Pregledavanjem dajete svoju suglasnost za upotrebu kolačića. Naša pravila za kolačiće
Uključite kolačiće za bolji doživljaj pri upotrebi web-mjesta. Dopusti upotrebu kolačića Naša pravila za kolačiće

Pravila o kolačićima

Kako IAMS koristi kolačiće? ؜

Prilikom svakog korištenja naše internetske stranice, mobilne internetske stranice ili mobilne aplikacije, mogu se prikupljati informacije pomoću kolačića i sličnih tehnologija.

Ne prodajemo informacije prikupljene preko kolačića, niti ih otkrivamo trećim stranama, osim ako to ne nalaže zakon (npr. tijela državne uprave i agencije za provedbu zakona).

Korištenjem naše internetske stranice, mobilne internetske stranice i mobilnih aplikacija pristajete na korištenje kolačića kao što je opisano u Pravilima o kolačićima.

Što su 'kolačići'?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite internetsku stranicu ili aplikaciju. Vaš internetski preglednik (kao što je Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari ili Google Chrome) zatim šalje ove kolačiće natrag na internetsku stranicu ili aplikaciju u svakom sljedećem posjetu kako bi vas mogli prepoznati i zapamtiti stvari poput personaliziranih pojedinosti ili korisničkih preferencija.

Kolačići su vrlo korisni i rade puno različitih poslova, pomažući da vaše iskustvo na našim internetskim stranicama bude što ugodnije i korisnije. Oni pamte vaše preferencije i općenito poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Postoje dvije različite vrste kolačića:

 1. Kolačići sesije
  Oni samo traju koliko traje i vaša online sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

  ‍‌‌‍‍؜‍؜⁣⁤
 2. Trajni kolačići.
  Oni ostaju na vašem računalu ili uređaju nakon što zatvorite preglednik i traju onoliko dugo koliko je navedeno u kolačiću. Ovi trajni kolačići se aktiviraju svaki put kad posjetite stranicu gdje je kolačić generiran.

Koje kolačiće koristimo?

Kada koristite naše internetske stranice, mobilne internetske stranice ili mobilne aplikacije, na vašem uređaju mogu biti postavljene sljedeće kategorije kolačića:

 • "Nužno potrebni" kolačići
  Ovi kolačići su neophodni jer vam omogućuju lakše kretanje našom internetskom stranicom i korištenje značajki poput stranice za prijavu. Bez ovih kolačića, internetska stranica jednostavno ne bi ispravno radila. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke o vama.

 • Funkcionalni kolačići
  Ovi kolačići omogućuju internetskoj stranici i aplikacijama da zapamte vaše odabire (kao što su vaše korisničko ime i jezične postavke). Oni nam omogućuju da vam pružimo poboljšane i personalizirane značajke. Podaci koje ovi kolačići prikupljaju neće nam omogućiti da vas osobno identificiramo.

  ⁠⁠؜‌⁠‌⁠‍‌‌‍⁣⁤
 • Analitički kolačići
  Kako bi naše internetske stranice, mobilne internetske stranice i mobilne aplikacije uvijek bile relevantne, jednostavne za korištenje i ažurirane, upotrebljavamo usluge za web analizu, kao što je Google Analytics kako bismo razumjeli kako ih ljudi koriste. Na primjer, možemo vidjeti koji su dijelovi naše internetske stranice najpopularniji i pobrinuti se da ih stalno ažuriramo i poboljšavamo naš sadržaj. Podaci koje prikupimo su anonimni i služe samo u statističke svrhe.

  ‍؜؜⁡⁡⁠⁠‍⁡⁡⁠⁡؜⁣⁤
 • Ugrađeni sadržaj i kolačići trećih strana
  Da bismo pružili najbolji mogući sadržaj, ponekad upotrebljavamo alate treće strane za postavljanje fotografija i video sadržaja s internetskih stranica kao što su YouTube, Facebook i Flickr. Kao rezultat toga, kada posjetite stranicu koja sadrži takav sadržaj, mogu vam se prikazati kolačići s tih internetskih stranica. IAMS ne kontrolira korištenje tih kolačića i ne može im pristupiti. Provjerite internetske stranice treće strane za više informacija o ovim kolačićima.

  Na našim internetskim stranicama, mobilnim internetskim stranicama i mobilnim aplikacijama, vidjet ćete i ugrađene gumbe za 'dijeljenje'. Oni vam omogućuju jednostavno dijeljenje sadržaja s prijateljima putem brojnih popularnih društvenih mreža. Kada kliknete na jedan od ovih gumba, može se postaviti kolačić od strane usluge koju ste odabrali za dijeljenje sadržaja. I opet, IAMS ne kontrolira te kolačiće i ne može im pristupiti.