O IAMS-u

Možemo unaprijediti život vaših kućnih ljubimaca

Smatramo da je jedini način da se osiguraju najbolji mogući proizvodi za prehranu i njegu kućnih ljubimaca poznavanje mačaka i pasa bolje od ikoga drugog. Vjerujemo da kroz inovativna istraživanja i otkrića te prateći našu jedinstvenu filozofiju prehrane možemo unaprijediti živote milijuna kućnih ljubimaca širom svijeta.

Naša povijest

Od naših početaka 1946., Paul F. Iams tražio je nove načine za stvaranje vrhunske, kvalitetne hrane za kućne ljubimce koja će mačkama i psima pomoći omogućiti zdrav, aktivan i sretan život.

Paul Iams je provodio vrijeme s uzgajivačima i nutricionistima, učeći o važnosti bjelančevina i ulozi masti u hrani za kućne ljubimce. Smatrao je da je mačke i pse najbolje hraniti kao mesojede s prehranom bogatom bjelančevinama i mastima, što je bio pristup koji je revolucionirao njegov način građenja IAMS-a i njegov odabir sastojaka.

Sa svime što je naučio, Paul je 1950- ih godina proizveo svoju prvu malu seriju hrane za pse, IAMS 999, koju je definirao kao 99,9% blizu savršenstvu. Ona je predstavljala sve u što je vjerovao i time je postavio novi standard u hrani za kućne ljubimce; naprednu prehranu koja će učiniti značajnu razliku za zdravlje i vitalnost kućnih ljubimaca. Ovo vjerovanje je postalo temelj za kontinuirane inovacije.

1950-ih

1950-ih godina, lansiran je prvi IAMS proizvod, IAMS 999. To je prva hrana za kućne ljubimce koja koristi životinjske bjelančevine kao primarni izvor bjelančevina u hrani za kućne ljubimce.

1960-ih

Paul Iams nastavlja svoj pristup proizvodnji najbolje prehrane pokretanjem linije IAMS Plus, 1961. godine. Formula s visokom razinom bjelančevina počela je privlačiti pažnju strastvenih vlasnika pasa.

1970-ih

Tijekom 1970-ih godina, IAMS uvodi novi proizvod, IAMS Chunks za pse i debitira predstavljanjem otiska šape, kultnog zaštitnog znaka.

1980-ih

1980-ih godina, IAMS mijenja lice hrane za kućne ljubimce uvodeći formule koje se temelje na životnim fazama, pokretanjem prilagođene formule za štenad. IAMS također debitira predstavljanjem dizajna ambalaže "u duginim bojama", IAMS hrane za mačke i IAMS keksa za pse.

1990-ih

1990-te godine su dekada inovacija za IAMS jer predstavljaju liniju proizvoda pod nazivom IAMS Naturals. Tvrtka također objavljuje istraživanja koja pokazuju da omega 6 i omega 3 masne kiseline mogu doprinijeti zdravlju kože i dlake.

2008.

Za IAMS se inovacije nastavljaju i u 2000-im godinama. Brand ponovno lansira osnovnu ponudu 2008. godine, postajući IAMS Proactive Health, a uvodi se i formula za kontrolu kuglica od dlaka kod mačaka kroz uravnotežen omjer pulpe šećerne repice & celuloze, kako bi se smanjila nelagoda kod pojave kuglica od dlaka.

2015. - 2016.

Spectrum Brands Inc. preuzima brand IAMS 2015. godine. Ostajući vjeran nasljeđu branda s kontinuiranim inovacijama, pokreće liniju IAMS Naturally, u kojoj se svi sastojci mogu pratiti do njihovog izvora i IAMS delights - mokru hranu proizvedenu u raznovrsnim okusima i teksturama.

2018

2018. godine, IAMS se preoblikuje, osvježava i revitalizira pokretanjem linije IAMS for Vitality. Objedinjujući stručnu prehranu i uživanje u hrani, ova suha hrana stvorena je kako bi podržala 7 znakova zdrave vitalnosti za sve mačke i pse, u različitim ukusnim varijantama koje će voljeti.